VTS opleiding Coach 4 skills

De opleiding Coach 4 Skills is op maat van alle lesgevers die willen inzetten op sportplezier, veelzijdig bewegen en een levenslange actieve levensstijl.

Cursisten die de opleiding volgen leren namelijk alles over alle essentiële bewegingsfamilies die kinderen nodig hebben om een brede sportieve basis te krijgen. Een trainer die het Coach 4 Skills diploma behaalt kan actief zijn binnen verschillende participatiecontexten zoals (multi)sportclubs, op (multi) sportkampen, buurtsport en andere gemeentelijke initiatieven. Ze zullen je graag zien komen.

De Coach 4 Skills is dé trainersopleiding bij uitstek voor alle trainers die er samen met ons in geloven dat een brede motorische ontwikkeling bijdraagt aan een succesvolle sportieve loopbaan.

De opleiding Coach 4 Skills bestaat uit 4 modules.

De opleiding bestaat zoals de initiatoropleidingen uit 4 modules. In dit pilootproject wordt de Coach 4 Skills in zijn geheel aangeboden. Je schrijft dus in voor de 4 modules.

Module 1 = Start 2 Coach (15u)

Tijdens deze module leer je alle basisprincipes van verantwoord training geven. Hoe sta je voor een groep, hoe zorg je voor een veilige sportomgeving, een duidelijke lesopdracht en leerdoelen aangepast aan ieders niveau? Een fijne mix van theorie en vooral veel praktijk zodat je concreet aan de slag kan gaan.

Module 2 = Breed motorisch ontwikkelen (10u)

Je leert tijdens enkele theorielessen hoe kinderen groeien en zich motorisch ontwikkelen. Ook multimove komt hier aan bod en kan je zelfstandig online afwerken.

Module 3 = Trainingspraktijken en coaching (25u)

Tijdens deze praktijkmodule leer je de 11 bewegingsfamilies kennen en ontdek je hoe je deze kan overbrengen aan je sporters. Benieuwd wat deze 11 bewegingsfamilies zijn? Ontdek het hier

Module 4: Stage (10u)

Tijdens de stage leer je alles omzetten in praktijk met focus op lesorganisatie.

  • Startdatum: 14 oktober 2023
Schrijf in