GYM & DANS
JURY

Een jurycursus bij Sporta

Ook op recreatieve wedstrijden krijgt elke deelnemer een score toegekend. Deze geeft feedback over een bepaalde prestatie en helpt om inzicht te krijgen in het leerproces. 

‌Ben jij geïnteresseerd in gymnastiek of dans en heb je zelf al een mooie basiskennis? Ex-gymnasten, ouders, trainers of actieve gymnasten kunnen zich vanaf het jaar ze 16 worden opleiden tot jurylid! Een jurycursus bij Sporta duurt afhankelijk van de gekozen discipline 4u - tot 1 dag. Je leert de theorie en het reglement kennen en oefent op het praktische jureren aan de hand van filmpjes. Aan het einde van de opleiding krijg je een test waarbij gepeild wordt naar je theoretische kennis en de praktische toepassing hiervan. 


Wanneer de wedstrijden er aan komen kies je zelf wanneer je beschikbaar bent en zorgt Sporta voor een fijne omkadering! Word jurylid en draag bij aan een fijne wedstrijddag waar gymnasten en dansers zich op hun gemak en gewaardeerd voelen! Bovendien help je onze clubs een hele stap vooruit aangezien zij instaan voor het afvaardigen van juryleden.

Kalender

Hier verschijnt binnenkort de kalender met jury opleidingen.

Jurycursus Tumbling

Jurycursus Tumbling

Jurycursus Tumbling

Jurycursus Dans

Jurycursus Dans

Jurycursus Dans

Lieze 
K.K. Turnkring Moed en Volharding

Als gymnast deden wij vroeger de wedstrijden steeds mee met Sporta, door een blessure kon ik op een zeker moment zelf niet meer springen en rolde ik in het jury zijn. Dit alles startte dankzij Sporta

Viola 
The Sky is the Limit

Via dit bericht maak ik even gebruik om het Sporta team te bedanken voor de mogelijkheid die ik kreeg om voor Sporta te jureren. Een eerste keer bij Sporta aan de jury tafel was heel leuk, met lieve mensen die weten waar de sport voor staat, gedreven en rechtvaardig jureren daar draait het om!

Eveline
Dance Industries

Zo fijn opnemen te mogen bouwen aan een eerlijke, genuanceerde en goed onderbouwde jurering waarbij elke prestatie naar waarde geschat wordt. Bedankt voor de fijne omkadering! 

Caroline
Turnkring Ten Gaerde

Ik heb alleen maar leuke, en mooie herinneringen als jurylid tumbling bij sporta! Het is altijd fijn om ex-collega juryleden terug te zien en ondertussen bij te praten over de afgelopen (corona) jaren. Wat hebben we er toen van genoten om samen na lange tijd terug aan de jurytafel te zitten. Ook al zien we elkaar niet vaak, we voelen ons steeds verbonden met andere juryleden. Het is onze ‘community’ ???? 

Bryan
KDVT Populaire Halle

Sinds ik jong was, was ik altijd een fan van turnen/sporten op school. Dit motiveerde mij om gymnastiek en dansen te gaan doen.  Nadien ben ik dan beginnen les geven en haalde een diploma Initiator in de gymnastiek en een Jury brevet TTM van bij Sporta.  
‌"Als je iets heel graag doet/wilt, doe er dan alles voor om het te bereiken." Drijfveer of engagement: Het plezier dat ik er van krijg. Het is net als een 2de huis voor mij. Het feit dat ik anderen dingen kan bijleren over mijn passie. 

Michel
KSMG Halle

Ik heb al zoveel gepureerd.  Maar de AGH wedstrijd als D jury en E jury steekt erbovenuit . Mijn topdag.

Nog vragen?

Heb je nog vragen of twijfels? ‌
‌Spreek gerust een trainer van een wedstrijdgroep aan of contacteer Bieke via gymdans@sporta.be

contacteer ons

ETHISCH SPORT