‌SPORTA,
‌HET GROTE GEHEEL

Sporta beweegt mensen

Sporta Team maakt deel uit van de grotere Sporta-familie. Sporta is een non-profitorganisatie die Vlamingen aanmoedigt tot voldoende beweging. Het is immers een wetenschappelijk feit dat regelmatige activiteit de levenskwaliteit verbetert. In gezelschap is bewegen altijd leuker en daarom neemt Sporta initiatieven die mensen samen in beweging zetten. Beweeg dus niet alleen in het echte leven, maar surf ook doorheen al onze andere Sporta-websites.

We fietsen… met duizenden wielertoeristen de Mont Ventoux op

Mon Ventoux is een grootse beweegcampagne die recreatieve wielrenners acht maanden lang voorbereidt op een heroïsche beklimming van de mythische col. Sporta zorgt voor deskundige begeleiding met georganiseerde trainingsritten over heel België en regelmatige fiets- en gezondheidstips. Als apotheose is er de beklimming zelf, met professionele omkadering en een daverend slotfeest. Wanneer al die Ventoux-beklimmers het stalen ros nadien vaker van stal halen, is onze missie geslaagd!

We beleven… straffe jongerenkampen boordevol actie en avontuur

De Sporta-kampen halen jongeren al decennialang uit hun zetel. Gelijk hebben ze, want of het nu knetterharde actie, speelse avonturen, creatieve uitspattingen of ontspannende vontdekkingsreizen zijn; onze supermonitoren maken van elke Sporta-kamp een superkamp voor alle leeftijden en interesses.

We ontdekken… sport – en spelplezier op 2 Sporta Spots

Met een centrum in de Kempen en een watersportparadijs in Maaseik baat Sporta twee absolute sporthotspots uit. Daar kunnen groepen die dat wensen zich onderdompelen in een zee van sport- en spelmogelijkheden voor jong en oud. Of je nu een sporthal wil huren of een sportieve uitstap of sportstage plant, op een Sporta Spot beweegt er altijd iets.

We ondersteunen… jouw sportactiviteit de klok rond

Onze uitdaging? Zoveel mogelijk mensen veilig en verantwoord aan het sporten krijgen - in een club of individueel. Daarvoor bieden we je een handig platform aan boordvol tips, trainingsschema’s en preventie-oefeningen, voor beginners en meer ervaren sporters. Via verschillende sportieve activiteiten en beweegcampagnes zet Zeker Sporten jou ook effectief aan het sporten. Bovendien vind je bij ons een flexibele én voordelige sportverzekering tegen sportongevallen.

    We sporten… op recreatief niveau in alle maten en vormen

    Sportclubs zijn de plaatsen bij uitstek waar je op een kwalitatieve manier kan sporten. Zij zijn gespecialiseerd in of meerdere sporten en bieden die aan aan een heel diverse doelgroep. Sporta ondersteunt hen daarbij, zodat zij sporters nog beter kunnen helpen om hun ding te doen.