BIJSCHOLINGEN

Ben jij een trainer, bestuurslid, official of een andere gedreven clubmedewerker en wil je je competenties nog verder uitbreiden? Sporta zorgt er samen met haar partners voor dat jij de juiste kennis en vaardigheden vergaart om jezelf en jouw club naar een hoger niveau te tillen.

Extra voordelen

Het volgen van opleidingen en bijscholingen beloont Sporta graag! Zo verdienen clubs met jeugdleden extra subsidies via het jeugdsportfons, kunnen gediplomeerde trainers een gratis sporttas krijgen of betalen we 50% van het cursusgeld terug bij het behalen van een VTS-diploma! 

Benieuwd naar meer? Ontdek onze clubondersteuning en clubvoordelengids.

Groeien in jouw functie samen met Sporta Team 

Word gediplomeerd trainer
Verrijk jezelf als clubbestuurder
Vraag een bijscholing aan

Overzicht alle opleidingen

Bekijk het overzicht van alle Sporta-opleidingen, voor clubleden tot bestuurders, in diverse thema's.

VTS opleiding Coach 4 Skills

Ontdek in deze gloednieuwe opleiding hoe je kinderen veelzijdig kan laten bewegen en zo levenslang sportplezier zullen ervaren! 

VTS opleiding Coach 4 Skills

Opleiding tot club-API

Wenst jouw club te investeren in een veilig clubklimaat? Schrijf dan als de bliksem jouw toekomstige club-API in en zorg er zo voor dat sporters weten bij wie ze terechtkunnen mocht het een keer foutlopen op de club. 

Opleiding tot club-API

Get fit 2 sport: bijscholing sportletselpreventie

In twee sessies (telkens theorie + praktijk) van 3 uur wordt de sportbegeleider opgeleid om sportletselpreventie aan bod te laten komen. Belangrijke aandacht gaat hierbij naar toegankelijke en haalbare oefenstof voor implementatie in de trainingen en sportlessen.

Get fit 2 sport: bijscholing sportletselpreventie

Inspiratiedag Multisport

Ontdek hoe je in je eigen club een veelzijdig sport- en beweegaanbod kan creëren. Want een brede motorische ontwikkeling voor kinderen is essentieel om levenslang te genieten van sport!

Inspiratiedag Multisport

EHBO in de sport

In deze bijscholing leer je iemands leven redden dmv reanimatie met of zonder AED. Verder komen ook enkele typische sportletsels aan bod zoals kneuzingen, verstuikingen, wondzorg en flauwte.

EHBO in de sport

Geef tieners een stem: Gesprek tussen tiener en trainer

Tijdens deze sessie leer je de basis van hoe je een groepsgesprek kan aanpakken alsook hoe je een conflict bespreekbaar maakt en kan herstellen.

Geef tieners een stem: Gesprek tussen tiener en trainer