Sporta-Team | Word gediplomeerd trainer

WORD 
‌GEDIPLOMEERD
‌TRAINER

‌Wil je bijleren als trainer en een erkend diploma behalen? Dan ben je bij de Vlaamse Trainersschool (VTS) aan het juiste adres. Zij zijn immers de officiële aanbieder van sportkaderopleidingen in Vlaanderen. Samen meer trainers beter opleiden is hun missie! VTS organiseert een brede waaier aan opleidingen voor trainers in hun sport en begeleiders van specifieke doelgroepen. Trainersopleidingen vind je in verschillende niveaus.

‌Starten kan met een Start 2 Coach. In deze opleiding leer je via de 5 bouwstenen hoe je op een didactisch verantwoorde manier voor een groep staat, sporters in beweging zet met een hoog lesrendement en aandacht te hebben voor veiligheid. Na het slagen behaal je een attest van de VTS, en een vrijstelling voor module 1 van de initiatoropleiding. De eerste stap op weg naar een écht trainersdiploma.

‌Wil je je specialiseren in 1 sporttak? Dan is de opleiding tot initiator is dé basisopleiding. Het doel van de opleiding is om jou te leren hoe je technische en tactische aspecten van jouw sport op een didactisch verantwoorde wijze kan overbrengen op je sporters. 

‌Nadien kan je je nog verder verdiepen in competitieve aspecten in de opleiding tot instructeur, trainer B of trainer A! Ontplooi jezelf en word de beste trainer die je sporters kunnen wensen.

‌Eerder geïnteresseerd in een opleiding omtrent een brede motorische ontwikkeling bij kinderen en jongeren? De opleiding Coach 4 Skills brengen jou alles bij wat je moet weten om kinderen aan te zetten tot levenslang bewegen.‌Robin helpt je graag naar de meest geschikte trainersopleiding voor jou via onderstaande keuzewijzer!

Clubvoordelen bij je opleiding

Bovendien leggen we onze gediplomeerde trainers graag in de watten! Diploma behaald? Dan ontvang je van ons een handige sporttas en 50% terugbetaling van je inschrijvingsgeld! Ontdek deze en andere voordelen via onze clubondersteuning.

Vind hier een VTS opleiding op jouw maat

Zoek hier een opleiding die aansluit bij jouw interesses! Ben je op zoek naar een trainersopleiding in een bepaalde sporttak of volg je graag de opleiding tot multimovebegeleider? Vul de parameters in en krijg een overzicht van alle opleidingen op jouw maat.

LEES MEER OVER VTS OPLEIDINGEN


VTS PLUS bijscholingen

VTS Plus geeft jou als trainer, ongeacht je niveau, de mogelijkheid om je blijvend bij te scholen over sporttakoverschrijdende onderwerpen. Daarnaast bieden ze ook een platform om met andere trainers en docenten in dialoog te treden over verschillende actuele thema's.

Vind hier een VTS Plus bijscholing op jouw maat

Lees meer over de VTS bijscholingen