WAT TE DOEN
‌BIJ EEN ONGEVAL?

In afwachting van een spoedig herstel wil je graag ook dat de ongevalsaangifte snel en correct afgehandeld zal worden. De aangifte van een ongeval moet binnen de 8 dagen na het ongeval gebeuren. Je kiest zelf hoe je je aangifte doorgeeft: online via extranet of op papier via de post of per mail. Hieronder kan je een overzicht terugvinden van de procedure.

Online aangifte via
‌Extranet of Ethias Connect

Extranet

 1. De clubbestuurder logt in via Mijn Beheer en gaat via het clubaccount naar ‘Verzekeringen’ – ‘Nieuwe aangifte’. 

 2. Klik op de knop ‘Log hier in’ en log in met de gegevens die je in Mijn Beheer kan terugvinden.

 3. Ga naar de knop ‘Extranet’ via de knop bovenaan in het oranje balkje zodat het menu uitklapt. Klik op ‘Andere verzekeringen’. Via de knop ‘Sportongeval’, links op de pagina, klik je door op ‘Aangifte schadegeval’. 

 4. Vul alle gevraagde gegevens in, velden met een ‘*’ zijn verplicht. Als je klaar bent, druk je op bewaar. 

 5. Onze verzekeringsconsulent kijkt de gegevens na en keurt de aangifte goed of neemt contact met je op wanneer er nog gegevens nodig zijn. 

 6.  Zowel de clubverantwoordelijke als het slachtoffer ontvangen een brief per mail of per post met de verdere stappen.

 7. Na onze goedkeuring kan je het dossier raadplegen in Extranet of Mijn Beheer.

 8. Het slachtoffer gaat met de rekeningen van dokter, apotheker, kinesist, ziekenhuis,… naar het ziekenfonds. Dat betaalt al een deel van de kosten terug en maakt een verschilstaat op (kwijtschrift geneeskundige verstrekkingen). 

 9. Vervolgens stuurt het slachtoffer de stavingsstukken en verschilstaten van het ziekenfonds naar Ethias (met vermelding van het dossiernummer en rekeningnummer). 

 10. Ethias betaalt de behandelingskosten rechtstreeks aan het slachtoffer terug.‌

This text is set by default and is suitable for edit in real time. By default the drag and drop core feature will allow you to position it anywhere on the site. Get creative & Make Web.is text is set by default and is suitable for edit in real time. By default the drag and drop core feature will allow you to position it anywhere on the site. Get creative & Make Web.

Ethias Connect

‌Krijg je bij het inloggen met de gegevens die je in Mijn Beheer kan terugvinden volgende foutmelding: 
De identificatie kon niet gebeuren 
‌Onjuist identificatienummer en/of paswoord. 
‌Dan is inloggen met je bovenstaande Extranet ID vanaf nu niet meer mogelijk. Volg onderstaande stappen:

 1. Onze verzekeringspartner Ethias heeft jou in de afgelopen weken een mailtje verstuurd om een Ethias Connect-account te activeren*. 

 2. Eens je account geactiveerd is, kan jij je hier inloggen met je Ethias Connect ID en met het wachtwoord dat je zelf hebt gekozen tijdens de activatieprocedure. 

 3. Volg het stappenplan van Extranet van stap 3 tot en met 10.

‌*Heb je deze mail per ongeluk verwijderd? Stuur een mail naar ethiasconnect@ethias.be met de vermelding of ze hun activeringsmail opnieuw naar jou kunnen opsturen. Ethias Connect is ook telefonisch bereikbaar op het nummer 011/282500 en dit op werkdagen van 8u tot 12u en van 14u tot 16u.

  Papieren aangifte

  1. Vul samen met het slachtoffer de voorzijde van het aangifteformulier in. Dit kan je onderaan deze pagina downloaden.
  2. Laat de arts die de blessure behandelt de achterzijde (geneeskundig getuigschrift) invullen.
  3. Stuur het volledig ingevulde formulier (voor- en achterzijde) op naar Sporta-federatie vzw – Boomgaardstraat 22 bus 50 – 2600 Berchem of via e-mail naar verzekeringen@sporta.be.
  4. Onze verzekeringsconsulent kijkt de gegevens na en keurt de aangifte goed of neemt contact met je op wanneer er nog gegevens nodig zijn. 
  5. Zowel de clubverantwoordelijke als het slachtoffer ontvangen een brief per mail of per post met de verdere stappen.
  6. Het slachtoffer gaat met de rekeningen van dokter, apotheker, kinesist, ziekenhuis, … naar het ziekenfonds. Dat betaalt al een deel van de kosten terug en maakt een verschilstaat op (kwijtschrift geneeskundige verstrekkingen).
  7. Vervolgens stuurt het slachtoffer de stavingsstukken en verschilstaten van het ziekenfonds naar Ethias (met vermelding van het dossiernummer en rekeningnummer).
  8. Ethias betaalt de behandelingskosten rechtstreeks aan het slachtoffer terug.

  Download aangifteformulier

  Aangifteformulier (Nederlandstalig)
  Aangifteformulier (Franstalig)

  Hulp nodig?

  We helpen je graag verder.

  ‌Mail ons op verzekeringen@sporta.be
  ‌of bel naar 03/361 53 50.

  contacteer ons