CLUB
‌VOORDEEL

Promotionele ondersteuning 
‌met voordelige gadgets

Jouw voordeel

Vraag voordelige gadgets aan om je club te promoten op wervingsactiviteiten zoals bv. initiatiemomenten, clubopendeurdagen, vriendjesdagen,… Via Sporta bespaar je tot 70% op de oorspronkelijke kostprijs van de gadgets! (richtprijs per stuk: €1 -70% korting = €0,30/st.) Kies uit verschillende gadgets (zolang de voorraad sterkt). Details zijn terug te vinden op het aanvraagformulier.

Waarom?

Met wervingsactiviteiten zet je je club in de kijker en leid je nieuwe leden toe naar je club. Belangrijk, maar lang niet altijd makkelijk. Door het aanbieden van een klein gadget, spring je ongetwijfeld meer in het oog en wie weet, overtuig je zo wel die extra potentiële leden.

Opmerkingen
 • De aanvrager haalt de gadgets af op het Sporta-secretariaat in Berchem, Tongerlo of Maaseik (na afspraak). Zending per post kan, mits betaling van de verzendkosten.
 • Je kan deze promotionele ondersteuning 1x/jaar aanvragen.
 • Je kan maximaal zoveel voordelige gadgets (met 70% korting) aanvragen dan dat er leden zijn aangesloten op het moment van de aanvraag. Meer gadgets kunnen altijd aangevraagd worden mits betaling van de volledige kostprijs (100%) per gadget.

Vereisten

Je kan gadgets aanvragen voor wervingsactiviteiten. Volgende voorwaarden zijn van toepassing:

 1. Het gaat om een initiatie of opendeurdag en wordt ook als dusdanig gecommuniceerd.
 2. De sport(en) waarvoor de club bij Sporta is aangesloten, staat(n) centraal en wordt(en) actief beoefend.
 3. De opbrengst is louter kostendekkend. Er is geen winstoogmerk.
 4. De initiatie of opendeurdag is eenmalig en staat onder het toezicht van gekwalificeerde/ervaren begeleiders.
 5. Het doel van de initiatie of opendeurdag is nieuwe leden aantrekken en heeft een lage instapdrempel.
 6. Vaak voorkomende voorbeelden van activiteiten die NIET in aanmerking komen: wedstrijden, tornooien, kampen, toertochten, start-to’s, natuurtochten.
 7. Sporta Team wordt als partner vermeld tijdens de wervingsactiviteit. Logovermelding op de voorafgaande drukwerken/communicatie wordt geapprecieerd.
 8. Bij wijze van rapportering volstaat een korte reactie en/of overzichtsfoto na afloop.

Hoe aanvragen?

Vul onderstaand formulier in

*Voorwaarden aanvraag
 1. Tijdens de activiteit staat(n) de sporttak(ken), waarvoor de club is aangesloten bij Sporta, centraal en wordt(en) actief beoefend. 
 2. De activiteit wordt zonder winstbejag aangeboden en staat open voor het brede publiek (ook niet-leden!). De activiteit gaat door op occasionele basis (geen permanent karakter) en vindt plaats onder toezicht van gekwalificeerde/ervaren begeleiders.  
 3. De activiteit beoogt onder meer een instroom van nieuwe leden en heeft een lage instapdrempel.  
 4. De ‘sportpromotionele’ activiteit wordt georganiseerd met aandacht voor kwaliteitszorg en gezond sporten (meer info via www.gezondsporten.be). 
 5. Wedstrijden of reguliere competitie komen niet in aanmerking.
 6. Sporta- federatie vzw dient als partner vermeld te worden tijdens het evenement of activiteit; desgevallend wordt ook een kleine logovermelding op de voorafgaande drukwerken/communicatie geapprecieerd..
 7. Een club kan maximaal zoveel voordelige gadgets (aan 30% van de kostprijs) of waardenbonnen aanvragen dan dat er clubleden zijn aangesloten op het moment van de aanvraag. Meer gadgets kunnen aangevraagd worden mits betaling van de volledige kostprijs (100%) per gadget. 
 8.  Het aantal aangevraagde gadgets of waardebonnen moet in verhouding staat met de grootte van de sportpromotionele activiteit.