Aansluiting erkende vluchtelingen

Aansluiting erkende vluchtelingen

Naar aanleiding van de vele gezinnen die Oekraïne momenteel ontvluchten voor de oorlog, krijgen we de laatste dagen regelmatig de vraag of clubs vluchtelingen kunnen aansluiten. We verduidelijken dit graag nog eens voor iedereen. JA, je kan iedereen aansluiten bij onze federatie. Als een sporter geen nationaliteit heeft, kan je 'zonder nationaliteit' aanduiden voor dit lid.


Naast de vraag of vluchtelingen aangesloten kunnen worden, waren we blij te lezen dat onze clubs begaan zijn met de kwetsbare positie van vluchtelingen. Sommige clubs maakten namelijk meteen de reflex om ook aan het sociaal tarief te denken voor deze doelgroep.


Sociaal tarief?

Voor alle leden die recht hebben op verhoogde tegemoetkoming kan je als club sociaal tarief aanvragen. Erkende vluchtelingen kunnen bij ons ook rekenen op dit verminderd tarief.


Hoe? Via Mijn Beheer, ga je naar de ledenlijst en klik je op het lid waarvoor je sociaal tarief wenst aan te vragen. Waar je anders een klevertje van de mutualiteit meestuurt, voeg je -voor erkende vluchtelingen- een document van erkende vluchteling toe of een foto van de A-kaart. Van zodra goedgekeurd, zie je het bedrag voor deze sporter van je volgende factuur gaan.


Warm welkom

Anderstalige nieuwkomers in jouw club? Een onbekende taal kan een drempel zijn om vlot te communiceren. We stelden enkele tips & tricks op om jullie hierin te ondersteunen. Neem een kijkje op https://www.sportavooriedereen.be/begrijpbaarheid