Sporta Team | bewegingsschool

Bewegingsschool

In de bewegingsschool staan bewegen, plezierbeleving en globale ontplooiing van het kind centraal. Jonge kinderen hebben vandaag nog steeds onvoldoende ruimte om te bewegen en te spelen. Een bewegingsschool geeft niet alleen de ruimte en de materiële omgeving om samen met mama of papa te bewegen, maar ook om samen het plezier van bewegen te beleven.

De kleuters van Dans- en turnkring Antverpia kunnen zich elke week uitleven in een speelbos vol hindernissen. Voorzitster Kristin Van In vertelt waarom en hoe ze de kinderen veelzijdig laat bewegen.

Bewegingsschool?


‌‌In “Het bos in de zaal” wordt met oa. plinten, banken, planken, autobanden, buizen en matten steeds een veranderende, rijke en weldoordachte bewegingsomgeving gecreëerd. De kinderen worden zo tot een spontane bewegingsactiviteit gestimuleerd. In de bewegingsschool kunnen alle kinderen van 2 tot 8 jaar, ongeacht hun persoonlijke niveau en verwachtingen, zin krijgen om te bewegen en dat bewegen ook zin geven. ‌

‌Verschillende clubs en gemeentes organiseren een bewegingsschool waar peuters en kleuters zich kunnen uitleven in een speelbos vol hindernissen. Zoek via de Sportdatabank een bewegingsschool in jouw buurt. ‌ ‌

‌Ook Sporta-Spots Kempen wordt enkele zondagen per jaar omgetoverd tot een jungle van gymtoestellen, ladders, touwen, ...

Meer info over de Sporta bewegingsschool
Kinderen moeten zich op jonge leeftijd zo breed mogelijk motorisch ontwikkelen. Met het concept Bewegingsschool  speelt Sporta Team hierin een belangrijke rol.
Kinderen moeten zich op jonge leeftijd zo breed mogelijk motorisch ontwikkelen. Met het concept Bewegingsschool  speelt Sporta Team hierin een belangrijke rol.

Ondersteuning

Biedt ook jouw club een bewegingsschool aan? Voor slechts €5 pp/jaar kan je je deelnemers aansluiten, verzekeren en genieten van onze ondersteuning.

Ontdek hier onze ondersteuning