Clubgrade bij KSMG Halle

Bij Clubgrade begeleidt de Vlaamse Sportfederatie clubs in een veranderingstraject om een clubprobleem te tackelen en samen de juiste acties uit te werken. Bij turnclub KSMG Halle wilden ze graag de jongeren meer betrekken bij de clubwerking om hen zo klaar te stomen voor de toekomst. We vroegen Brigitte, voorzitster van de club, naar haar ervaringen.


Hoe word je ondersteund om effectief aan de slag te gaan? Hoe zorgt Clubgrade ervoor dat er na de eerste bijeenkomst effectief actie wordt ondernomen?

Clubgrade zorgt voor duidelijke afspraken en maakt een organigram met mensen die daadwerkelijk aan de slag willen gaan. In onze club heeft het heel motiverend gewerkt. Ons project ‘KSMG Next Generation’ krijgt duidelijk vorm en vele monitoren zijn al aan de slag gegaan met een knap resultaat.


Wat zijn 3 sterke punten van Clubgrade? 

- De doorlichting van de club was een absoluut pluspunt, op die manier kwamen de pijnpunten aan het licht maar ook de goede dingen die we zeker moeten behouden (en dat waren er meer dan we zelf dachten).

- Clubgrade gaat voor een sterk individuele aanpak volgens de noden van de club. Althans dat is onze ervaring. Onze vraagstelling naar hen toe was wellicht ook heel duidelijk, maar daar werd dan zeer concreet op ingegaan.

- Onze begeleidster, Paula, hield ook rekening met iedereen: uiteraard met de jonge garde die op termijn de club moet overnemen, maar evenzeer met de mensen die de club al jaren draaiende houden en die de jonge garde kunnen ondersteunen met hun ervaring.


Conclusie: Bij KSMG heeft Clubgrade voor een nieuwe dynamiek gezorgd met de inbreng van veel jeugdige KSMG’ers. Het is heel mooi om te zien wat voor een enthousiasme dit project teweeg gebracht heeft. Clubgrade heeft ons de weg gewezen naar een nieuwe, moderne toekomst. Ik zou het aan iedereen aanraden! Wie niet waagt, nooit wint ;)

Interesse in een Clubgrade project bij jou in de club? Alle info en aanvragen kan via de website van Clubgrade. Vergeet nadien niet je 25% terugbetaling via Sporta Team aan te vragen ;-)