CLUB
‌VOORDEEL

Materiële ondersteuning van clubs die Multimove aanbieden

Jouw voordeel

Clubs die Multimove in hun sportief aanbod integreren (alleen of in samenwerking met (een) andere sportclub(s) en/of sportdienst(en) uit de regio) krijgen:

 • €200 terugbetaald bij aankoop van didactisch materiaal voor de Multimove-lessen
 • 12 gratis strandballen of 100 gratis ballonnen voor gebruik in de Multimove-lessen
Waarom?

Multimove biedt 3- tot 8-jarige kinderen een gevarieerd bewegingsprogramma aan, waarin de focus op de algemene ontwikkeling van twaalf motorische vaardigheden ligt. Sporta onderstreept het belang van een brede motorische ontwikkeling en stimuleert graag de weg naar een gezonde en levenslange sport- en bewegingsparticipatie. Daarbij ondersteunt ze graag haar clubs.

Hoe aanvragen?
 • Bundel alle facturen, kastickets en/of bankafschriften van je aankopen voor didactisch materiaal en mail ze door naar info@sportateam.be.
 • De strandballen/ballonnen vraag je aan via info@sportateam.be

Vereisten

 1. Je club is aangesloten bij Sporta en officieel erkend als Multimove-aanbieder en wordt als dusdanig getoond op de website van Multimove. 
 2. Enkel didactisch materiaal nodig voor het geven van Multimove-lessen komt in aanmerking voor een terugbetaling (max. €200). Via info@sportateam.be kan je eventueel de materiaallijst opvragen om te zien welke materialen aangewezen zijn om aan te schaffen.
 3. Enkel recent aangekochte materialen (<1 jaar) komen in aanmerking.

Opmerkingen

 • Na controle van de bewijsstukken betaalt Sporta Team de waarde van het aangekochte materiaal (max. €200) op het rekeningnummer van de club.
 • De club haalt de 12 gratis strandballen of 100 gratis ballonnen af op het Sporta-secretariaat in Berchem, Tongerlo of Maaseik (na afspraak). Zending per post kan mits betaling van de verzendkosten.
 • Een Multimove-aanbieder kan de materiële ondersteuning één keer aanvragen (geen jaarlijkse herhaling).

  Extra ondersteuning:

  1. Multimove-lessen moeten gegeven worden door een lesgever in het bezit van een diploma “Multimove begeleider”. Via Sporta kan je 50% van het cursusgeld Multimove begeleider terugvorderen
  2. Het aanbieden van Multimove komt in aanmerking voor het Sport-i-label
  3. Sport Vlaanderen biedt gratis lesgevershulp aan! Als Multimove een nieuw initiatief is voor jullie en je dat via de gemeentelijke sportdienst aanvraagt, kom je in aanmerking voor een gratis financiering van een gekwalificeerde lesgever gedurende tien lessen.
   Meer info? Klik hier
  4. Voor een opgeleide multimovebegeleider kan je een joma-sporttas aanvragen