Omgaan met opvallend en storend gedrag

Tijdens 2 online sessies geven we je tips en tools over hoe omgaan met storend gedrag in je sportles.


19 februari - Sessie 1: Omgaan met opvallend en storend gedrag (Deel I)

Als coach maak je het regelmatig mee: een speelvogel in je les, een meningsverschil tussen of met je sporters, hoog oplopende emoties, spanningen,... Hoe ga je daar als nu als coach mee om? In deze sessie staan we stil bij wat opvallend gedrag is, waar het vandaan komt en hoe je kan ingrijpen wanneer het zich voordoet. 

11 maart - Sessie 2: Omgaan met opvallend en storend gedrag (Deel II)

In deze sessie bouwen we verder op wat in deel I besproken werd. Na stil te staan bij de oorsprong en hoe in te grijpen volgt de belangrijkste stap: herstel en preventie. Door met je sporter(s) in te zetten op herstel kiezen we voor verandering.

Deze sessie wordt begeleid door Pierre Van der Veken. Met vallen en opstaan leerde Pierre de afgelopen 15 jaar hoe sport een krachtig middel kan zijn om mensen te versterken en met elkaar te verbinden; dit bij en in samenwerking met reguliere voetbalclubs en in sociaal-sportieve projecten als de Gantoise Plantrekkers (vroegere KAA Gent Homeless Blue White). Pierre heeft 8 jaar voor de KAA Gent Foundation gewerkt als trekker van de sociaal-sportieve werking en is nog steeds actief als coach bij voetbalclub FC Rooigem.

Deelnameprijs:

Leden van Sporta Team betalen €20 voor beide sessies.

Niet-leden betalen €30 voor beide sessies.


Schrijf in