Op weg naar een positieve en open groepsdynamiek

Op weg naar een positieve en open groepsdynamiek

Hecht jij waarde aan een positieve groepsdynamiek tijdens je trainingen? Ben je op zoek naar manieren om de cultuur binnen jouw groep te versterken? In deze sessies richten we ons op het belang van een open en positieve groepscultuur en de verschillende factoren die hierop van invloed zijn, zowel positief als negatief. We besteden aandacht aan de impact van sociale media en bekijken hoe situaties die buiten de clubmuren gebeuren effect kunnen hebben op training. We gaan aan de slag met praktijkvoorbeelden en handvaten die je nadien zelf kan toepassen!

Praktisch

Tijdens 2 online sessies geven we je tips en tools over hoe op weg te gaan naar een positieve en open groepsdynamiek

6  november- Deel 1 - 20u-21.30u
We staan stil bij de basics rond positief coachen en het belang van een goede groepscultuur. Wat is deze dagen de invloed van sociale media?

20 november - Deel 2 - 20u-21.30u
Hier kijk je hoe je omgaat met een moeilijke sfeer in de groep, aan de hand van enkele praktijkcases die je evt zelf kan insturen krijg je praktische handvaten mee. Vooral gericht op hoe te voorkomen en hoe kan je ingrijpen wanneer er conflictsituaties uit voortkomen.

Kostprijs
Leden van Sporta Team: €20 voor beide sessies
Niet leden: €30 voor beide sessies

Docent
Pierre Van der Veken nam ons reeds eerder mee in sessies rond tienertalk en hoe omgaan met storend gedrag. Met vallen en opstaan leerde hij de afgelopen 15 jaar hoe sport een krachtig middel kan zijn om mensen te versterken en met elkaar te verbinden; dit bij en in samenwerking met reguliere voetbalclubs en in sociaal-sportieve projecten als de Gantoise Plantrekkers (vroegere KAA Gent Homeless Blue White). Pierre heeft 8 jaar voor de KAA Gent Foundation gewerkt als trekker van de sociaal-sportieve werking en is nog steeds actief als coach bij voetbalclub FC Rooigem.

Schrijf in