Opleiding tot club-API

Opleiding tot club-API

Weten jullie leden bij wie ze terecht kunnen wanneer er zich een probleem voor doet?

Een 'Aanspreekpunt Integriteit' (API) is enorm belangrijk om een veilig sportklimaat te creëren. Deze persoon helpt bij het voorkomen (en opvangen) van grensoverschrijdend gedrag zoals o.a. pesten, discriminatie of seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wat helaas nog vaker voorkomt dan we zouden willen.

Wil jij leren hoe je gedrag beter kan inschatten? Hoe je een moeilijk gesprek aangaat? En welke stappen je moet nemen bij verschillende vormen van grensoverschrijdend gedrag?

Schrijf je dan snel in en help jouw club om een warme omgeving voor iedereen te zijn!


Praktische info:

Tijdens het eerste deel van deze opleiding leert de club-API situaties in te schatten en te beoordelen aan de hand van het vlaggensysteem. Het tweede deel van de opleiding focust zich op de profilering van de club-API en hoe hij/zij hiermee aan de slag kan in de club. Om het attest 'Aanspreekpunt integriteit' te behalen volg je beide sessies van 7 oktober (sport met grenzen) en 14 oktober (aan de slag met club API). 

Beide sessies gaan online door van 19u-22u.

Kostprijs:  Leden van Fros, Gezinssport Vlaanderen of Sporta Team betalen €10/sessie of €20 voor de totale opleiding. Niet-leden betalen €20/sessie of €40 voor de totale opleiding.


Schrijf in