Start 2 Coach zomer

Start 2 Coach zomer

De cursus Start 2 Coach is de basismodule van de Vlaamse Trainersschool. Elke trainer die een trainersdiploma wil behalen start met deze praktijkgerichte en laagdrempelige opleiding.

Tijdens de 15 opleidingsuren leer je hoe je op een pedagogisch juiste manier training geeft. Dit met focus op een veilige sportomgeving, motiverend coachen en integriteit.

Dankzij de vele praktijkuren is dit vooral een opleiding waarin je al doende heel veel bijleert, zowel van de docent als van je medecursisten.

Zowel beginnende (assistent) trainers als meer ervaren trainers die een VTS-kwalificatie willen halen zijn welkom, dit ongeacht in welke sporttak je training geeft. De cursus is sporttakoverschrijdend met extra focus op brede motorische ontwikkeling. Iedereen vanaf 15 jaar (geboortejaar 2009) kan inschrijven. 

Kostprijs: €55. Na het behalen van je attest kunnen Sporta trainers 50% terugbetaald krijgen en krijgen ze bovendien een sporttas. Informeer ook zeker of je club tussenkomt in de kostprijs. 

Locatie: Basisschool Prins Boudewijn 145, 2610 Wilrijk. 

Lesmomenten: 1/8: 8.30u-17u en 2/8: 8.30u - 16u. Examen: 5/8 om 9u.

Inschrijven: dit doe je via de website van de Vlaamse Trainersschool. Je kiest hier voor opleiding 'Coach 4 Skills' en schrijf je in voor Module 1. 


Schrijf je in