Je hebt het als coach wel al meegemaakt; kinderen, jongeren die afhaken en niet meer verschijnen op de trainingen en wedstrijden. Hoe kan je nu voorkomen dat het tot op dat punt komt? Hoe zorg je ervoor dat je sporters zich gewaardeerd, gezien en veilig voelen op jouw trainingen en wedstrijden? Tijdens deze sessie gaan we er samen dieper op in en proberen we een aantal concrete handvaten aan te reiken met de focus op de methodiek ‘Teaservragen tijdens en na de training’.

Met de teaservragen geef je jongeren op een realistische manier inspraak in de training en leer je hen feedback formuleren. 

Bijkomende info: https://www.sport.vlaanderen/geef-tieners-een-stem/tienertalk/ 

Goed om weten: omdat Sporta gelooft dat de 'Geef tieners een stem' methodiek kan bijdragen aan een goede jeugdwerking nemen we dit op in ons vernieuwde jeugdlabel vanaf september 2023. 

Start: 20u.

Dankzij Sport Vlaanderen wordt deze bijscholing GRATIS aangeboden.

Schrijf in


Docent: Pierre Van der Veken.

Met vallen en opstaan leerde Pierre de afgelopen 15 jaar hoe sport een krachtig middel kan zijn om mensen te versterken en met elkaar te verbinden; dit bij en in samenwerking met reguliere voetbalclubs en in sociaal-sportieve projecten als de Gantoise Plantrekkers (vroegere KAA Gent Homeless Blue White). Pierre heeft 8 jaar voor de KAA Gent Foundation gewerkt als trekker van de sociaal-sportieve werking en is nog steeds actief als coach bij voetbalclub FC Rooigem.