Lesgeversondersteuning

Jouw voordeel

Clubs die starten met een nieuw multisportaanbod voor jeugdleden krijgen de lesgeverskost van de eerste 10 lesuren terugbetaald.

Waarom

Sporta onderstreept het belang van een brede motorische ontwikkeling en stimuleert graag de weg naar een gezonde en levenslange sport- en beweegparticipatie. Daarbij ondersteunt ze graag haar clubs aangezien de opstart van een nieuw aanbod vaak met extra kosten gepaard gaat.

Voorwaarden
 • Je organisatie is aangesloten bij Sporta Team met een:
‌‌✔ Clubpakket op naam

 • ‌Het moet gaan om een nieuw multisportaanbod (opgestart in 2022 of later) met de intentie om duurzaam verankerd te worden in de club. 

 • ‌De lesgever en zijn verloning voldoen aan een aantal voorwaarden. Zie hieronder.
Hoe aanvragen
 • Vul onderstaand formulier in en upload daarbij een bewijs van overeenkomst met je lesgever. 

 • De aanvraag gebeurt uiterlijk een jaar na de start van de lessenreeks.
 • ‌‌Na goedkeuring van de aanvraag wordt het bedrag terugbetaald via de clubfactuur.
aanvragen

Voorwaarden lesgever en verloning

 1. De club bepaalt zelf welke lesgever de lessen zal geven en maakt onderling alle afspraken, zonder inmenging van Sporta Team.
 2. De club sluit de lesgever aan via Mijn Beheer, kent de trainersfunctie toe en vult de juiste diplomagegevens aan in Mijn Beheer.
 3. De lesgever beschikt over een aantoonbare en relevante basisopleiding in sport- en of pedagogie. Uitzonderingen kunnen besproken worden. 
 4. De club betaalt de trainer uit via vrijwilligerswerk, verenigingswerk, studentenjob of via Sportwerk Vlaanderen. Bij aanvraag wordt deze overeenkomst, contract of factuur opgevraagd. 
 5. De barema's van Sport Vlaanderen gelden als maximumbedrag. Afwijkende bedragen moeten op voorhand aangevraagd worden. Kilometervergoeding wordt niet vergoed door Sporta Team.
 6. De vergoeding die Sporta aan de club betaalt mag niet meer zijn dan de effectieve lesgeverskost. Bij aanvraag wordt een upload van de lesgeversovereenkomst gevraagd.
 7. Sporta betaalt de lesgeversondersteuning uit aan de club na afloop van de 10 lesuren.
 8. Een club kan deze lesgeversondersteuning 1x aanvragen per nieuw multisportaanbod. Goed om weten, via Sport Vlaanderen kan je ook een lesgever tewerkstellen gedurende 10u. Dit mag gecombineerd worden maar voor Sport Vlaanderen is het belangrijk dat het om de eerste 10 uren gaat. Deze ondersteuning vraag je dus best eerst aan. Alle info daarover lees je hier.  

Aanvraagformulier

Hulp nodig?

Wil je weten of jouw aanbod in aanmerking komt voor de lesgeversondersteuning? Mail naar info@sportateam.be of bel +32 (0)3 361 53 43.

Contacteer ons