Sporta-Team | Bijscholingen

BIJSCHOLINGEN
VOOR TRAINERS EN BESTUURDERS

Ben jij een trainer, bestuurslid, official of een andere gedreven clubmedewerker en wil je je competenties nog verder uitbreiden? Sporta zorgt er samen met haar partners voor dat jij de juiste kennis en vaardigheden vergaart om jezelf en jouw club naar een hoger niveau te tillen.

‌Het volgen van opleidingen en bijscholingen beloont Sporta graag! Zo verdienen clubs met jeugdleden extra subsidies via het jeugdsportfonds, kunnen gediplomeerde trainers een gratis sporttas krijgen of betalen we 50% van het cursusgeld terug bij het behalen van een diploma bij de Vlaamse Trainersschool.

Benieuwd naar meer? Ontdek al je clubvoordelen.

Overzicht alle bijscholingen

Bekijk het overzicht van alle Sporta-bijscholingen voor clubleden, trainers en bestuurders, in diverse thema's.

Opleiding aanspreekpunt integriteit

Investeer in een ethisch gezonde club. Tijdens de opleiding tot club-API leer je hoe je preventief aan de slag kan gaan met grensoverschrijdend gedrag op jouw club.

Opleiding tot club API

Start 2 Coach

De cursus Start 2 Coach is de basismodule van de Vlaamse Trainersschool. Elke trainer die een trainersdiploma wil behalen start met deze praktijkgerichte en laagdrempelige opleiding.

VTS cursus Start 2 Coach

Coach 4 Skills

Ontdek in deze VTS-opleiding hoe je kinderen veelzijdig kan laten bewegen aan de hand van  bewegingsfamilies. Want kinderen die veelzijdig bewegen genieten levenslang van sport!

Coach 4 Skills

Start 2 Coach zomervakantie

De opleiding Start 2 Coach is de basismodule en de eerste stap richting een diploma van de Vlaamse Trainersschool. 

​Start 2 Coach zomervakantie

Whatsapp voor je clubcommunicatie

Ruim 85% van de Vlamingen gebruikt WhatsApp. En dus ongetwijfeld ook het gros van jouw doelpubliek. Maar hoe kun je het nu precies als sportclub inzetten in je communicatie?

Whatsapp voor je clubcommunicatie

Op weg naar een positieve en open groepsdynamiek

Ben jij benieuwd hoe je als trainer  een fijne sfeer in de groep creëert? Ook wanneer spelbrekers zoals sociale media optreden?

​Op weg naar een positieve en open groepsdynamiek

Communicatie en marketing voor een ledengroei

Wil je jouw sportclub naamsbekendheid geven in de regio en (digitaal) op de kaart zetten? In deze webinar leer je stap voor stap een strategie uit te werken.

​Communicatie en marketing voor een ledengroei

Interesse in andere thema's of opleidingen?

Word gediplomeerd trainer
Verrijk jezelf als clubbestuurder
Vraag een bijscholing aan