Sporta Team | Voordelig aansluittarief

Multisportclubs verdienen een extraatje

Sporta onderstreept het belang van een brede motorische ontwikkeling bij kinderen en stimuleert de weg naar een gezonde en levenslange sport- en bewegingsparticipatie. 
‌Daarom belonen en ondersteunen we graag multisportaanbieders die hierop inzetten.

‌Bekijk hieronder alle ondersteuningsvormen en voordelen waarmee we jouw club van dienst kunnen zijn.
Bij elk voordeel staat vermeld welk soort aanbieder van dit voordeel kan genieten.  
‌Klik op 'meer info' en kom meer te weten over de ondersteuning, de voorwaarden en de aanvraagprocedure. 

Multi SkillZ Multimove Multisport Clubpakket op naam Clubpakket op aantal Toon alles
Sporta organiseert samen met partners heel wat bijscholingen die je helpen om je aanbod naar een hoger niveau te tillen. 
Je club krijgt 50% van het totale cursusgeld terugbetaald wanneer een trainer/lesgever het VTS-attest van Multimovebegeleider of het Coach 4 Skills diploma behaalt. Dat bedrag kan je club bv. (deels) terugbetalen aan de trainer in kwestie of verder investeren in de clubwerking.
Je club krijgt een gratis Joma-sporttas voor elke actieve opgeleide multisportbegeleider.
Multisportaanbieders kunnen deelnemen aan de Sporta Jeugd Check. Hiermee wil Sporta haar clubs ondersteunen in de uitbouw van een kwaliteitsvolle jeugdwerking. Naast een erkenning en financiële beloning, doe je met de Sporta Jeugd Check een heleboel inspiratie op om je jeugdwerking verder te ontwikkelen!
Clubs die multisport aanbieden krijgen tot €200 terugbetaald bij aankoop van sportmateriaal voor hun multisportlessen.
Clubs die multisport aanbieden krijgen 12 gratis standballen of 100 gratis ballonnen voor gebruik in de multisportlessen.
Kinderen <18j, hun multisporttrainers en hun meesportende ouder kan je aansluiten aan het voordelige M-tarief dat slechts €5/jaar bedraagt. Hiermee zijn ze verzekerd voor burgerlijke aansprakelijkheid en lichamelijke ongevallen en kunnen ze genieten van allerlei voordelen.
Ook Sport Vlaanderen biedt heel wat ondersteuning aan voor clubs die multisport aanbieden.
Kennisdatabank multisport
Een databank met artikels, webinars, podcast, ... over brede motorische ontwikkeling en multisport.
Wanneer je met een nieuw multisport initiatief start betaalt Sporta Team jouw lesgever gedurende de eerste 10 lessen. Zo zorgen we voor extra financiële middelen die je goed kan gebruiken bij de opstart!
Sporta stelde speciaal voor clubs die starten met Multimove een materiaalpakket samen. Dit startpakket kan je aan korting aankopen via Trainersmateriaal.be.
Wil jij starten met een multisportaanbod maar weet je niet goed wat en hoe? In deze praktijkvoorbeelden vertellen verschillende multisportaanbieders wat zij aanbieden, hoe ze dit aanpakken, hoe ze leden werven, waar ze hun lesgevers gevonden hebben, van welke ondersteuning ze genieten, ... 

Je kan kinderen veelzijdig laten bewegen door hen te laten proeven van allerlei sporten of door allerlei sporttakoverschrijdende oefeningen en spelletjes aan te bieden.
‌We inspireren je daarvoor graag met allerlei oefenstof. 
In onze nieuwsbrieven delen we tips, goede praktijkvoorbeelden en oefenstof en informeren we je over onze ondersteuning, bijscholingen, opleidingen en nieuwe ontwikkelingen.
Ontdek ze hier of laat ons weten dat je ze in je mailbox wil ontvangen.

Omdat sporten het allerbelangrijkste is voor je club

Naast de specifieke ondersteuning voor multisportaanbieders kan je uiteraard ook genieten van onze andere voordelen.

Eerste hulp bij administratie

 Onze online tool Mijn Beheer bundelt al je clubadministratie in 1 centraal programma. Je beheert je club- en ledengegevens waar en wanneer je wil. Je volgt inschrijvingen en betalingen op de voet en je verstuurt snel e-mails en sms'jes naar je leden. Deze en andere functionaliteiten maken van je clubadministratie een plezier.

Stevige ‌sport-
‌verzekering

Je leden zijn buitengewoon goed verzekerd tijdens alle activiteiten van je sportclub en de klok rond wanneer je leden joggen, wandelen, fietsen, zwemmen, fitnessen, rolschaatsen of yoga beoefenen. Er is geen franchise of kostenplafond en kosten terugvorderen doe je tot 3 jaar na het sportongeval.

Clubvoordelen

Je kan genieten van voordelig sportmateriaal en teamkledij, een gratis verzekering voor niet-leden bij wervingsactiviteiten, terugbetaling van inschrijvingsgeld bij deelname aan de Dag van de Trainer, voordelige gadgets, kortingen voor een verblijf in een van de Sporta Spots, ...

Inhoudelijke ondersteuning

Je sportclub wordt inhoudelijk ondersteund in de dagelijkse werking: doe je voordeel met de online bibliotheek boordevol concrete tips, voorbeelden en inspiratie. Geniet van de persoonlijke Sporta-service wanneer je specifieke clubvragen hebt, ... 

Verlaagd aansluittarief 
‌voor multisporters <18 jaar!

Jullie de sport, wij de support!

Meer info