VOLLEYBAL

Recreatieve competities

Al decennialang serveert Sporta recreatief volleybal met alles erop en eraan. Naast vijf uitgebreide provinciale competities is er ruimte voor spannend cupvolleybal en vriendschappelijke tornooien. Er hangt een gezonde competitiegeest in de lucht, maar fair play en wederzijds respect zijn de speerpunten.

Antwerpen

In de provincie Antwerpen organiseert Sporta een recreatieve reguliere en bekercompetitie voor heren- en damesploegen op verschillende niveaus. Wedstrijden worden meestal op vrijdag gespeeld.

Antwerpen KWB

Sinds '22-'23 organiseert Sporta de recreatieve KWB volleybal competitie. Zowel een reguliere- als een bekercompetitie vormen het sportieve aanbod voor een heleboel heren en dames teams. Wedstrijden gaan meestal door op zondag.

Limburg

Een groepje volleybalvrienden die zin heeft in een ontspannende volleybalmatch tegen faire tegenstanders kan terecht in de volleybalcompetitie voor dames en heren van Limburg, beter gekend als VKS Limburg.

Vlaams-Brabant

Typisch Brabants is de recreatieve volleybalcompetitie voor gemengde teams op 3 niveaus. Daarnaast is er ook een damesreeks en tussen de poulewedstrijden door kan je met een gelegenheidsteam deelnemen aan enkele tornooien.

West-Vlaanderen

In West-Vlaanderen kan je terecht voor een recreatieve volleybalcompetitie met gemengde teams. Daarnaast leven onze ploegen zich graag uit met aanvullende bekerwedstrijden of een spannend wintertornooi.

Club in de kijker:
‌De Driemtiem Tienen

Net als De Driemtiem Tienen volleyballen in een vriendschappelijke competitie? Achteraf plezier maken met de tegenstander, maar tijdens de match smashen voor winst? Laat je overtuigen.

5 redenen waarom Driemtiem op volleybaldate gaat

1. Spelen met/tegen vrienden

‌Natuurlijk beschouw jij je team als één grote vriendengroep. De sfeer zit altijd goed. En de tegenstander?... Die is tijdens de match concurrentie, maar na de wedstrijd? Dan klinken we gewoon samen op een gezellige wedstrijd. De ideale date dus!

2. Foute passen geven mag 

‌Elk team is welkom! Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Natuurlijk is het fijner als je met gelijkwaardige tegenstanders kan "daten". Daarom deelt Sporta de teams in per niveau. Zo beleeft iedereen maximaal volleybalplezier... ook als er eens iemand een foute pas geeft.

3. Niet te ver rijden om te smashen

‌ Omdat een smashke hier of een smashke daar niet te veel tijd hoeft te kosten, wordt de Sporta-competitie ingedeeld per provincie. Zo moet je nooit heel ver rijden. Antwerpen, Vlaams-Brabant,  Limburg en West-Vlaanderen zijn op zoek naar nieuwe volleybalteams. Daagt jouw club ons uit?

4. Relax sfeertje

‌Wanneer je in de Sporta-competitie op date gaat met je volleybalploeg, gebeurt dat in een 100% relaxte sfeer. Zowel bij de spelers, als trainers, als clubbestuurders. Alles wordt tot in de puntjes geregeld en iedereen is bereidwillig om ergens mee te helpen. Geen stress dus.

5. Krijg een cadeautje!

‌Wanneer je club inschrijft bij de volleybal-competitie van Sporta, krijgt je club een leuk welkomstgeschenk. Benieuwd? Je krijgt naast leuke volleybaldates natuurlijk een matchbal cadeau!

Zij doen alvast mee

5500+

Leden

400+

Ploegen

Extra competenties verwerven als volleybaltrainer- en coach? 

De Vlaamse Trainersschool is het officiële erkenningsorgaan voor sportkaderopleidingen in Vlaanderen en organiseert een brede waaier aan opleidingen.

Contact

Sporta-consulent Volleybal ‌
‌Katrien ‌
‌Boomgaardstraat 22 bus 50 2600 Berchem 
‌‌03 361 53 43 ‌
‌volleybal@sporta.be

CONTACTEER ONS